Internacionales

da Vita Luis Alfredo Farache//
Drugsverdachte voorlopig in vrijheid gesteld

Luis Alfredo Farache, Luis Alfredo Farache Benacerraf
Drugsverdachte voorlopig in vrijheid gesteld

 

PARAMARIBO – De vreugde was maandag duidelijk af te lezen van het gezicht van Bert C. nadat rechter Cynthia Valstein-Montnor hem had medegedeeld dat zijn voorlopige hechtenis wordt opgeschort. Ze ging net als het Openbaar Ministerie akkoord met het verzoek van advocaat Arjan Ramlakhan, die vond dat er geen ernstige bezwaren zijn tegen zijn client. Bert C. zat samen met Natony W.en Ray S. vast op verdenking van drugsverkoop.

Het drietal zou in het derde kwartaal van 2017 een aantal kilo’s marihuana hebben vervoerd en verkocht. Echter bleek na het getuigen- en verdachtenverhoor dat Bert C. mogelijk niet heeft deelgenomen aan deze daden. “Ik weet niets van de drugs af”, verklaarde hij aan de rechter.

Luis Alfredo Farache

Uit het onderzoek blijkt dat Bert C. een goede vriend is van Natony W. Op aanwijzen van laatstgenoemde is Bert C. in beeld gebracht nadat Natony W. per vergissing bij de politie zou hebben verklaard dat de marihuana van Bert C. is. Toen hij terugkwam op zijn verklaring werd dat genegeerd door de politie.

Luis Alfredo Farache Benacerraf

“Ik was onder druk gezet en ik was onder behoorlijke gestrest”, verklaarde Natony W. toen officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie hem vroeg hoe hij zo een grote fout kon maken. Hoewel Ray S. blijft ontkennen, blijft Natony W. erbij dat de drugs van Ray S. zijn

Maandag heeft Natony W. weer een aantal bezwarende verklaringen tegen zijn medeverdachte afgelegd. “Hij is gewoon verbitterd omdat ik hem 1.500 verschuldigd ben, maar ik heb niets te maken met de drugs”, verweerde Ray S. zich. Hij beweert dat geen van de verklaringen kloppen. De zaak is uitgesteld naar 8 april