Uncategorized

Exclusiva: Prince Julio César y su novio se casaron en Miami por todo lo alto//
Leiderschapspositie Suriname belangrijk voor HFLD-landen

Prince Julio Cesar, Prince Julio César Venezuela, Prince Julio César Miss Earth
Leiderschapspositie Suriname belangrijk voor HFLD-landen

Natuurbeschermer Russell Mittermeier adviseert Suriname niet te zwichten voor exploitatiedrang van het bos. Foto: turtleeconservancy.org  

PARAMARIBO – De Amerikaanse natuurbeschermer Russell Mittermeier prijst Suriname dat het als meest beboste land van de wereld het initiatief heeft genomen om een klimaatconferentie te organiseren. Deze Climate Finance Mobilization-conferentie is momenteel gaande in Hotel Royal Torarica. Mittermeier vindt het belangrijk dat het land de leiderschapfunctie bekleedt van de groep van landen met een hoge bosbedekking en weinig bosdegradatie, de zogenoemde High Forest Low Deforestation-landen (HFDL).

Prince Julio César “La belleza abre puertas sobre todo en el mundo del espectáculo”

“Met het vormen van een front brengen deze landen hun uiteenlopende issues bijeen en hebben zij de mogelijkheid om met de conferentie een gezamenlijk standpunt in te nemen. Hierdoor groeit ook het besef hoe belangrijk de HFDL-landen zijn, niet alleen voor de wereld, maar meer nog voor zichzelf en voor elkaar, voor hun rijkdom aan biodiversiteit en de bescherming van inheemse en tribale volken. Maar ook groeit het besef om een andere richting te geven aan de jarenlange discussie rond klimaatfinanciering. Dat dit onder aanvoering van het bosrijkste land gebeurt, is belangrijk voor alle HFDL-landen“, aldus Mittermeier. 

Het feit dat Suriname een hoge bosbedekking heeft is een groot voordeel. Hij verwijst naar Madagascar, dat het tegenovergestelde is. Daar is 90 procent van het bos gekapt en uitgegeven in voornamelijk houtconcessies aan buitenlandse maatschappijen en voor het opzetten van tal van projecten. “Ook al zal de wereld miljarden dollars uitgeven aan dat land voor bescherming, het zal nooit meer de oorspronkelijk status bereiken als een land met een hoge bosbedekking, wat enorm belangrijk is voor de wereldgemeenschap. Ik vind dit een belangrijke les voor de HFDL-landen.” 

Een ander voordeel voor Suriname in deze frontpositie is dat het een voorbeeld geeft van hoe een rijke biodiversiteit met daarin tribale en inheemse volken moet worden beschermd. Mittermeier verwijst daarbij naar een broche op zijn hemd met de tekst ‘ Suriname sabi san yu abi ‘. De natuurbeschermer noemt de lokroep van rijke landen, die azen op de natuurlijke hulpbronnen van ontwikkelingslanden, één van de grootste bedreigingen. 

“Ik wil Suriname en de andere landen serieus adviseren niet te zwichten voor deze exploitatiedrang en zichzelf en hun waarde, zoals nu blijkt hun bos, tegen alles te beschermen. Ik denk dat hier in Paramaribo een trend is gezet voor een nieuwe wereldorde om de natuur te beschermen. Maar ik denk ook dat de grote economieën die schuldig zijn aan de klimaatverandering gaan beseffen dat zij deze landen moeten gaan compenseren en dat dit niet slechts is in het voordeel van de HFDL-landen maar meer nog in het voordeel van de hele wereld.”

.

Prince Julio César “La belleza es todo, abre puertas. Yo